Sunday 13 October 2013

Privítanie na internáte ~ Dorms Welcome party

V piatok 20. 9. sa konala jedna z mnohých uvítacích párty, tentoraz priamo na internáte. Vzhľadom na to, že tie predchádzajúce som musela pre chorobu oželieť, bolo jasné, že na tejto poslednej nemožno chýbať.

Internát, na ktorom bývam, sa skladá z niekoľkých budov, z toho 3 slúžia na ubytovanie študentov. Sú to budovy č. 1, 3 a 5. Ja osobne bývam na Päťke. Uvítacia párty sa konala  v tzv. Liberty Hall, začínalo sa spoločným prípitkom nealkoholických nápojov (ktorý som zmeškala) a kopou skvelého jedla. No kto by neprišiel, keby mu núkali jedlo a pitie zadarmo?! :-) A okrem toho, spoznávanie sa navzájom rozhovorom pri jedle je úžasná vec.

Okrem toho nám organizátori pripravili tradičnú prípravu moči koláčikov - každý si mohol udrieť pri príprave ryžového cesta a potom už odborníci naservírovali moči koláčiky posypané sójovou múčkou (kinako) - mňam, mňam. A potom sme sa oddali zábavnej hre Bingo! plnej napätia. Podarilo sa mi vyhrať "umai" tyčinky s príchuťou kukuričnej polievky. Áno, čítate dobre. Ľudia okolo mňa sa za nimi idú zblázniť... pravdupovediac, toto nadšenie s nimi nezdieľam :-D

Potom sme pekne poupratovali a premiestnili sme sa do spoločenskej miestnosti v budove č. 1. Tam nás okrem jedla čakalo aj japonské pivo, saké a a iné pochutiny. Oficiálny staff nechal obyvateľov internátov, nech sa zabávajú a spoznávajú podľa vlastnej chute a bez formalít. Bolo to celkom príjemné posedenie, ale opätovnému zoznamovaniu sa určite neunikneme :)

začíname s prípravou cesta na moči / preparing the mochi cake


organizátori hry Bingo! v rôznych kostýmoch / organizators of Bingo! game in costumes


takto vyzeral stôl počas druhej časti párty predtým, ako sme sa doň pustili :D /
this is the table before the 2nd part of the party really started


veža z prázdnych plechoviek / tower made from the empty cans 


There were several "Welcome party" events during the first 2 weeks, alas I had to decline all but one because of being sick. This was the last one, prepared just for the residents of the dorms I live at, one I simply had to attend!

My dorms consist of several buildings and the residents are living in the buildings no. 1, 3 and 5. The first part of the Welcome party was held at the Liberty Hall. It started with drinking of soft drinks and eating - there was lots of food and all was free! Meeting new acquaintances while eating is surely one of the best ways to make friends. Besides that we also took part in a more traditional stuff, like beating the rice for mochi cake (and then eating mochi cakes with kinako, the soybean flour - yummy yummy ^_^) and playing Bingo! I have actually won the "umai" sticks in corn potage flavour. People around me are all crazy about these weirdly tasting sticks, but somehow I didn't yet come to like them ;)

Later we cleaned up in the room and then made our way to the lobby of building no. 1, where we continued without the official staff. It was very nice of them to leave us alone to behave more freely. Besides the food, there were also some alcoholic drinks, like Asahi beer, sake etc. We had a lots of fun and met a lots of new people, but I think that introductions will still be needed upon next meetings anyway.

1 comment:

  1. Ahoj, prave som nahodou objavila tvoj blog... dúfam, že nevadí, že tykám, odhadujem, že medzi nami nie je veľký vekový rozdiel, ja som skončila štúdium minulý rok a potom prišla bývať sem, do Tokia. Ešte som sa tu nestretla so žiadnym Slovákom, myslím, čo tu býva, nie na dovolenke... Tak mi napadlo, že ťa skúsim kontaktovať a možno sa stretneme pri nejakej príležitosti. ;)

    ReplyDelete